Hustopeče: Vojenský soubor Ondráš odehrál v kině Cestu světla

12.12.2023 19:26 | Tisková zpráva

Druhý letošní adventní koncert, poprvé na scéně kina. Zaplněný sál se zatajeným dechem sledoval v neděli 10. prosince vystoupení Vojenského uměleckého souboru Ondráš z Brna.

Hustopeče: Vojenský soubor Ondráš odehrál v kině Cestu světla
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Mohutné těleso se skládá z několika složek. Orchestru lidových nástrojů, ženského pěveckého sboru a taneční skupiny. Celkem jej tvoří okolo stovky členů. V Hustopečích kvůli malému pódiu vynechali taneční část, což však posluchačům vůbec nevadilo a vychutnávali si unikátní hudební zážitek. „Naším zřizovatelem je Ministerstvo obrany ČR a jsme takovým historickým souborem, protože soubor vznikl v roce 1954, takže příští rok máme velké výročí. Tady v Hustopečích představujeme Cestu světla, což je koncert z pera skladatele a multiinstrumentalisty Jiřího Slavíka. On vzal klasické české koledy a seskládal z nich příběh, který vyprávíme vlastně pouze hudbou,“ představila soubor i program v Hustopečích členka souboru Gabriela Ševčíková.

Originální pásmo soubor v loňském roce vydal i na CD, které vyvolalo nevídaně pozitivní odezvu u odborné veřejnosti nejen u nás, ale i v zahraničí, kde si ho všimla třeba televizní stanice BBC. A jak bylo vidět v Hustopečích, dokáže se dotknout i duše laické veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…