Hustopeče nabízejí relaxaci na Křížovém vrchu

03.12.2016 21:45

Grilování, posezení či procházky, to jsou činnosti, které Křížový vrch nabízí svým návštěvníkům. Tento jediný lesopark v Hustopečích a okolí se stal plnohodnotným příměstským parkem.

Hustopeče nabízejí relaxaci na Křížovém vrchu
Foto: hustopece-city.cz
Popisek: Hustopeče

Na Křížovém vrchu proběhla rozsáhlá úprava zeleně. Pro návštěvníky byla vytvořena místa k relaxaci a odpočinku, díky projektu Křížový vrch má co nabídnout a dotaci získané od Ministerstva pro místní rozvoj. „V rámci projektu byly pořízeny tři informační tabule. Dále byla lokalita obohacena o dvě odpočívadla, stojany na cyklistická kola, odpadkové koše a gril, který je v poslední době moderním trendem,“ uvedla referentka majetkové správy Pavla Novotná. Dotace částečně pokryla i odstranění původních stavebních prvků, které byly ve velmi špatném stavu. Na místě zůstalo pódium, budova veřejných záchodů a jedna plechová bouda.

Na Křížovém vrchu jsou v plánu další změny a investice. Kromě již vyprojektovaného rozšíření lesoparku o 2,5 hektaru, jsou v jednání i nové prvky. Zatím je vše ve stádiu podání žádosti o dotace. „Do budoucna chceme udělat běžecké tratě, aby mohli Křížový vrch využívat aktivní sportovci. V plánu jsou i nové pěšiny, pocitové cesty pro děti a dětské hřiště,“ uzavřel místostarosta Bořivoj Švásta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…