Jablonci se daří umisťovat děti a ještě má několik volných míst

21.05.2016 9:32

Podle statistických záznamů očekávalo oddělení školství jabloneckého magistrátu letos u zápisu do mateřských škol necelých 500 dětí. Dostavilo se jich však 634. Zvýšený počet je možná výsledkem kampaně Pojďme do školky, kterou magistrát zahájil v březnu.

Jablonci se daří umisťovat děti a ještě má několik volných míst
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Zápis do jabloneckých mateřských škol proběhl letos 13. dubna. Protože v minulých letech u něj často chyběly děti ze sociálně slabých rodin, přišlo oddělení školství, kultury a sportu se zajímavou pozvánkou – Pojďme do školky. Jejím hlavním cílem bylo přinést informace rodičům, kteří tvrdí, že nemají k zápisu dostatek informací, a neví, kde je najdou.

„Zda kampaň splnila svůj úkol, nedokážeme přesně říci, protože podle statistik jsme čekali u zápisu 472 dětí. To je číslo, které zahrnuje děti tříleté včetně tzv. podzimních, tedy těch, jež dosáhnou tří roků na podzim. Ne však předškoláky,“ zamýšlí se náměstek primátora Pavel Svoboda s tím, že nakonec dorazilo k zápisu oproti očekávání o 162 dětí víc. „A skutečně to byly právě děti starší, tedy 4-5leté a předškoláci,“ dodává Svoboda. Podle jeho slov, příčinou zvýšeného zájmu o zápis do školek mohla být také připravovaná povinnost docházet do mateřské školy rok před nástupem do základní, o níž se nyní hodně mluví v médiích.

„Každopádně se nám podařilo děti umístit do školek velmi dobře. Že se daří umisťovat i děti podzimní, je velký úspěch,“ připomíná připravenost jabloneckých základních škol Barbora Krsová a dodává: „Letos máme dokonce ještě pár volných míst ve školkách. Pokud jsou snad některé děti neumístěné, je tu šance. Bližší informace rodiče získají u nás v oddělení školství, kultury a sportu.“

Až už byl důvod zvýšeného zájmu o zápis do mateřských škol jakýkoliv, pravdou je, že nápaditý, srozumitelný a barevný leták, který nakreslila devítiletá Julie Kocourková, rozšířil informační tok o termínu a průběhu zápisu, o potřebnosti docházky do školky včetně seznamu školek a kontaktů na jejich ředitelky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…