Jablonec chce plnou kontrolu nad provozem vodárenství

19.05.2017 19:01

Zastupitelstvo města Jablonec nad Nisou deklarovalo souhlas s podporou procesu vedoucího k převzetím plné kontroly nad společností SčVK, a. s., která je provozovatelem vodárenské infrastruktury vlastněné SVS a.s. a odkoupením podílů společnosti Veolia v této servisní organizaci.

Jablonec chce plnou kontrolu nad provozem vodárenství
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Statutární město Jablonec nad Nisou je spolu s dalšími 457 obcemi a městy Libereckého a Ústeckého kraje akcionářem společnosti SVS, a. s., která je vlastníkem vodohospodářské infrastruktury v severočeském regionu. Tu provozuje akciová společnost SčVK, v níž má 49,1% podíl společnost SVS a 50,1% společnost Veolia, zbylých 0,8 % vlastní drobní podílníci. V současné době se společnost SVS snaží o převzetí stoprocentní kontroly nad společností SčVK, a. s., která je servisní organizací a zajišťuje tak provoz vodárenské infrastruktury na většině území Libereckého a Ústeckého kraje.

Na valné hromadě společnosti SVS a.s., kde se bude o záměru odkupu podílů společnosti Veolia ve společnosti SčVK, a.s. jednat, se koná 15. 6. 2017 v Teplicích. K případnému odkupu akciového podílu Veolie by mělo dojít bez zatížení rozpočtů jednotlivých akcionářů, resp. obcí, vlastnících společnost SVS. Statutární město Jablonec nad Nisou bude zastupovat primátor Petr Beitl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…