Jablonec hledá asistenty prevence kriminality

22.05.2015 19:35

Asistenti prevence kriminality jsou jedním z projektů, na něž Jablonec nad Nisou získal pro rok 2015 státní účelovou dotaci Ministerstva vnitra ČR. V současné době je vyhlášeno výběrové řízení na obsazení pozic dvou asistentů prevence kriminality. Zájemci se mohou hlásit do 29. května.

Jablonec hledá asistenty prevence kriminality
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Asistenti prevence kriminality budou zaměstnanci statutárního města Jablonec nad Nisou a budou pracovně zařazeni do městské policie. „Asistenti prevence kriminality budou působit v kriminálně rizikových lokalitách. Jejich úkolem bude navázat a udržovat kontakt s obyvateli, pomáhat lidem řešit problémy a v neposlední řadě také spolupracovat s neziskovými organizacemi v rámci mimoškolních aktivit dětí,“ vysvětluje ředitel jablonecké městské policie Luboš Raisner. Asistenty by se měli stát lidé, které si dokáží v problémových lokalitách vybudovat a udržet respekt.

„Asistenti prevence kriminality, tedy lidé s autoritou, kteří se umějí pohybovat v problematických lokalitách a působit na jejich obyvatele, jsou dalším dílkem skládačky do naší snahy o bezpečnější Jablonec,“ konstatuje primátor Jablonce Petr Beitl.

Uchazeč o pozici asistenta by měl mít přehled o bezpečnostních rizicích města. Asistenti prevence kriminality budou primárně podřízeni mentorovi – vybranému strážníkovi městské policie, který bude jejich práci dozorovat, ale také bude asistentům partnerem v případě potřeby řešení praktických situací.

Dotace ve výši 248 tisíc bude využita na zřízení pozic dvou asistentů, jejich proškolení, provoz a supervizi mentorem na dobu 6 měsíců. Vybraní uchazeči by měli svou práci asistentů začít vykonávat od 1. července letošního roku

Jablonec nad Nisou získal v roce 2015 státní účelovou dotaci na projekty prevence kriminality ve výši 608 tisíc korun. Vedle vytvoření dvou pozic asistentů prevence kriminality budou opět podpořeny projekty pro seniory i děti ohrožené sociálním vyloučením, dotaci Jablonec získal i na vybudování speciální výslechové místnosti pro oběti trestných činů. Tuto místnost při své práci využijí také pracovníci odd. právní ochrany dětí, kteří doposud se svými dětskými klienty využívali např. speciální pracoviště v Liberci.

Výběrové řízení – asistent prevence kriminality

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…