Jablonec je místo, kde se dobře žije

05.10.2014 12:15

Vyplynulo to z průzkumu, který na konci září provedla MF DNES. Redaktoři porovnali 26 českých měst, kde žije 10 – 50 tisíc obyvatel. Jablonec nad Nisou skončil na prvním místě.

Jablonec je místo, kde se dobře žije
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„V Jablonci je práce, dostupné bydlení, solidní sociální služby, udržovaná veřejná prostranství, přehrada, u níž se odehrává společenský život. Místní radnice lidi nezatěžuje zbytečnými poplatky, podporuje sport a kulturu, investuje. Přesto se drží zadlužení města v přijatelných mezích. Usedlíci si sice stěžují na stále početnější klientelu chudinských ubytoven přímo v centru, ale napětí na rozdíl od řady jiných měst nepřerůstá v otevřené konflikty. A podle policejních statistik zločinnost v Jablonci za poslední čtyři roky klesla,“ stojí v novinách.

„Velmi si toho hodnocení vážím, vnímám to jako ocenění práce úředníků magistrátu a všech městských organizací a poskytovatelů sociálních služeb v našem městě. V hodnocení se odrazila i dobrá spolupráce radnice s Úřadem práce a městskou i státní policií. Svůj veliký díl na tom mají i kulturní a sportovní subjekty, díky jejichž bohaté nabídce mají lidé v Jablonci opravdu z čeho vybírat,“ vyjádřil se potěšený primátor Petr Beitl.

Právě Petr Beitl si odnesl v polovině září z Pražského hradu prestižní ocenění Svazu měst a obcí ČR Nejlepší primátor 2010 – 2014. Svaz měst a obcí vybíral starosty a primátory českých měst, kteří se nejvíc zasloužili o rozvoj svého města či obce, zlepšili jejich zázemí, infrastrukturu, životní prostředí, podmínky pro podnikání či informovanost občanů, a přispěli tak ke zvýšení kvality života obyvatel České republiky. Jako nejlepší ze soutěže vyšel právě jablonecký Petr Beitl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…