Jablonec nad Nisou: Budujete kanalizační přípojku nebo čističku? Žádejte o dotaci

04.08.2018 6:32

Výstavbu domovních čistíren odpadních vod a kanalizačních přípojek statutární město Jablonec nad Nisou podporuje už od roku 2013. Letos je pro tento účel v Programu podpory technické infrastruktury vyčleněno 1,5 milionu korun. Žádat lze až do konce října.

Jablonec nad Nisou: Budujete kanalizační přípojku nebo čističku? Žádejte o dotaci
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„O investiční dotaci mohou tak jako v předešlých letech žádat majitelé rodinných a bytových domů v katastrálních územích Jablonce nad Nisou a získat tak až 50 % z celkových způsobilých výdajů, maximálně však 50 tisíc korun na jednu bytovou jednotku,“ říká náměstek primátora Lukáš Pleticha.

Letos je možné podávat žádosti o dotace od 4. dubna, zatím však město schválilo pouze dvě. Z toho jednu na výstavbu kanalizační přípojky, druhou na stavbu čističky. V dotačním programu pro tento rok tak zbývá 1,4 mil korun.

„Čas k podání žádosti mají případní zájemci ještě do 31. října, realizovat pak musí do konce října příštího roku,“ připomíná vedoucí oddělení dotací Iveta Habadová. Vzhledem k letošním podzimním komunálním volbám je pro urychlení schvalovacího procesu vhodné podat žádost ještě do konce srpna. Pokud žádost přijde až v září nebo později, budou ji projednávat až nové orgány města vzešlé z komunálních voleb.

Dotaci město vyplatí až po realizaci stavby

Dotaci do 50 tisíc korun schvaluje rada města, tu nad 50 tisíc zastupitelstvo. Jakmile bude žádost schválená, uzavře oddělení dotací s žadatelem smlouvu a dotaci mu město vyplatí až po realizaci stavby.

Žádosti o dotace přijímá oddělení dotací jabloneckého magistrátu. „Systém je opět dvoukolový. V prvním kole je třeba předložit tzv. zjednodušenou žádost - projektový záměr. Pokud jej rada města schválí, pak požádá o dotaci v kole druhém,“ popisuje postup vedoucí oddělení dotací a připomíná, že potvrzení o schválení projektového záměru, které rada města vydala v minulých letech a jsou nezbytná pro podání žádosti o dotaci, jsou stále platná. To znamená, že žadatel, který má například potvrzení z roku 2013 a o dotaci ještě nepožádal, tak může stále učinit.

Podrobný popis programu včetně potřebných formulářů ke stažení je k dispozici na webových stránkách města v sekci Magistrát – Životní situace - Finance. „I přes medializaci se poslední dobou množí zprávy, že občané o městském dotačním programu neví. Proto bychom tuto možnost rádi připomněli,“ konstatuje náměstek Pleticha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

19:06 Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

V areálu chebského nádraží byla za účasti ministra dopravy Martina Kupky, generálního ředitele Český…