Jablonec nad Nisou: Centrum sociálních služeb nominováno na Dobrou duši

31.05.2013 12:15

Dobrá duše – titul pro dobrovolníky pracující mezi seniory se dnes uděloval v Klášteře minoritů sv. Jakuba v Praze.

Jablonec nad Nisou: Centrum sociálních služeb nominováno na Dobrou duši
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Za podporu dobrovolnictví bylo v kategorii Instituce nominováno i jablonecké Centrum sociálních služeb. „Mezi oceněné jsme se nakonec nedostali, ale obdrželi jsme čestné uznání za vytváření výjimečného prostředí pro dobrovolnickou pomoc a projekty pro seniory,“ řekla ředitelka CSS Naďa Jozífková.

„Velmi mě těší, že už i v Čechách se dobrovolnická práce oceňuje, protože dobrovolnictví potřebuje širší podporu a osvětu. To, že naše Centrum sociálních služeb bylo nominováno mezi 10 nejlepších hned v prvním ročníku projektu Dobrá duše, považuji za veliký úspěch a důkaz toho, že se o Jablonci ví,“ potěšeně konstatovala náměstkyně primátora Soňa Paukrtová, která se slavnostního dopoledne zúčastnila spolu se zástupci CSS.

„Denně se ujišťuji o tom, že práce, kterou s mými kolegy děláme, má smysl a to, že jsme byli na Dobrou duši nominováni, mě v tom utvrzuje,“ usmívala se nad Čestným uznáním Jozífková.

Titul Dobrá duše 2012 se uděloval v kategoriích Jednotlivci a Instituce. Bylo oceněno 5 z 27 přihlášených jednotlivců a mezi organizacemi byla vybrána jedna z 26. „V rámci jednotlivců podporujeme ty, kteří se pro dobrovolnickou práci rozhodnou a v kategorii institucí vybíráme mezi těmi, kteří dobrovolníky podporují a umožňují jim jejich činnost vykonávat,“ řekla Věra Husáková z firmy Hartamnn, hlavního partnera celého projektu. „Vítězem je ale každý, kdo zde v sále sedí,“ připomněla na závěr své řeči.

Projekt Dobrá duše podporuje také Ministerstvo práce a sociálních věcí, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a gerontologické centrum. Patrony projektu jsou Aleš Cibulka a Vladimír Hron, kteří se postarali o moderování a hudební vstupy během slavnostního ceremoniálu.

Více informací o projektu Dobrá duše na www.dobra-duse.cz.

CSS se do Dobré duše nominovalo díky projektu „Žijeme naplno“. Jedná se o poskytování služeb, které navazují na pečovatelskou službu, služby zaměřené na podporu volnočasových a zájmových aktivit seniorů. Centrum nabízí a organizuje aktivizační programy nejen pro seniory sdružené v klubech, ale také pro širokou seniorskou veřejnost, např: kondiční cvičení, trénování paměti, výtvarný kroužek, tematické besedy a výstavy, vzdělávací program Akademie senior, sportovní turnaje v kuželkách a pétanque nebo nejnovější projekt Jablonecký škrpál – cyklus výletů a další aktivity. Aktuální nabídka akcí na www.centrumjablonec.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…