Jablonec nad Nisou: Dary z rozpočtu pro tramvaje a ohnivou show

27.09.2016 12:28

Město věnuje ze svého rozpočtu dva finanční dary v celkové částce 107 tisíc korun. Jeden pomůže uhradit náklady Boveraclubu na pořízení historického tramvajového vozu, druhý přispěje na činnost skupiny Fireshow JBC v tomto roce.

Jablonec nad Nisou: Dary z rozpočtu pro tramvaje a ohnivou show
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Sedmdesáti tisíci korunami Jablonec ze svého rozpočtu přispěje libereckému Boveraclubu na úhradu nákladů spojených s pořízením historické tramvajové soupravy. „Jde o dvounápravový tramvajový motorový a vlečný vůz typický pro města bývalé NDR šedesátých až devadesátých let minulého století. Vůz je nyní umístěný v Technickém muzeu v Liberci,“ přibližuje náměstek Pavel Svoboda s tím, že původně klub žádal 100 tisíc korun.

Boveraclub se dlouhodobě věnuje záchraně, renovaci a zajištění provozu historických tramvají, které se pravidelně představují veřejnosti např. na Muzejní noci nebo u příležitosti Dne evropského dědictví.

Druhým adresátem finančního daru z městského rozpočtu je skupina Fireshow JBC. „Ta požádala o 37 000 korun na zajištění a realizaci akce Přehrada art fest 2016, která se konala letos v srpnu u jablonecké přehrady, a na podporu celoroční činnosti skupiny Fireshow JBC v roce 2016,“ říká Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…