Jablonec nad Nisou: Do nemocnice putuje přes dvacet tisíc korun

20.05.2017 16:12

Ve středu 17. května se ve výstavním pavilonu Eurocentra konal 20. ročník aukce výtvarných prací žáků jabloneckých mateřských, základních a středních škol. Letošní téma bylo pohádkový život a výtěžek z aukce ve výši 15 807 korun společně s pětitisícovým darem od dětí ze ZŠ Pivovarská putuje už tradičně na oddělení pediatrie jablonecké nemocnice na zakoupení žilního transilluminatoru.

Jablonec nad Nisou: Do nemocnice putuje přes dvacet tisíc korun
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Do závěrečné aukce přispělo celkem 119 výrobky 14 mateřských a 13 základních škol. Nejvyšší se vydražila mozaika Princezny ze Slunečnice a objekt Čapí hnízdo. Obě díla zakoupil náměstek hejtmana Pavel Svoboda za celkovou částku 3260 korun. Významnou dražitelkou byla i Martina Šípková, ředitelka DDM Vikýř, jež vydražila předměty v součtu za tři tisíce korun.

Celkem se na samotné aukci vybralo 15 807 korun. Zbývajících pět tisíc věnovali žáci ZŠ Pivovarská, kteří v průběhu školního roku pořádali charitativní akce a vánoční bazar.

„Peníze použijeme na nákup tzv. žilního transilluminatoru, který se používá pro jednodušší zajištění žilního přístupu při krevních odběrech a zavedení kanyly pro infuze. Vybraná částka umožní zakoupit dva přístroje," řekl po skončení aukce primář pediatrie Petr Rota. Přístroj, jehož cena se pohybuje okolo 7-10 tis. Kč, používá prosvěcovací technologii až do hloubky 6 mm. „Díky tomu je při napichování žíla lépe vidět," dodává Rota.

Primář Rota před aukcí převzal ještě dar od dětí z libereckého cyklistického týmu Superior Cyklofit Cycling Team. Ten ve středu předal vzorek hraček, které dali v týmu dohromady pro hospitalizované děti. Celkem pediatrie jablonecké nemocnice získá takto pět beden plných plyšáčků, stolních her a puzzlí, které zpříjemní dětem pobyt v nemocnici.

Náměstek primátora Miloš Zahradník, jenž se také zapojil do aukce, neskrýval radost z vybrané částky. „Loňských rekordních 19 100 korun použila nemocnice k nákupu dětského lůžka TOM. Letošní aukce i díky žákům ZŠ Pivovarská loňskou částku předčila, za což jsem rád,“ sdělil Zahradník.

V roce 2013 se podařilo získat 3 800 Kč, o rok později 7 300 korun na nákup digitální váhy pro novorozence, v roce 2015 to už bylo 12 370 Kč na koupi dětského lůžka, loni 19100 korun a letos 20 807 Kč.

Jubilejního 20. ročníku výstavy výtvarných prací žáků jabloneckých škol, která předcházela aukci, se účastnilo celkem 30 školských zařízení: 14 mateřských škol, 13 základních škol, ZUŠ, DDM, Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…