Jablonec nad Nisou: Kloboukové slavnosti přálo počasí

14.06.2014 9:14

Již potřetí se konala „klobouková slavnost“ v DPS Novoveská v Jablonci nad Nisou. Tradičně se sešli nejen obyvatelé domu, ale také ostatní senioři, aby spolu ve veselé náladě přivítali nadcházející léto.

Jablonec nad Nisou: Kloboukové slavnosti přálo počasí
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Počasí nám letos více než přálo a různobarevné klobouky na hlavách přítomných se skutečně hodily,“ řekla Markéta Jeníčková z Centra sociálních služeb, které celou akci zorganizovalo spolu s kanceláří primátora.

Primátor Petr Beitl letos ke grilování přizval i svou manželku Renátu, která mezi jabloneckými seniory nebyla poprvé. I letos se grilovaly klobásy a pilo pivo. Ze stolů rychle mizely i doma napečené buchty a koláče. Stejně jako v předchozích letech, došlo i tentokrát, navzdory horkému počasí, na tanec. Veselou náladu podtrhovala kapela Ferlesband z Frýdlantu.

Soutěž o nejlepší klobouk vyhrála s originální pokrývkou hlavy v tureckém stylu paní Ježková z klubu seniorů Boženka. „Sama jsem si ho vyrobila,“ pochlubila se šťastná vítězka.

„Se seniory se setkávám pravidelně, vyslechnu si jejich radosti i stesky, ve kterých se jim snažím pomoci,“ řekl primátor, jenž si postřehy přítomných poctivě zapisoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…