Jablonec nad Nisou: Medaile jako poděkování předá primátor už tento pátek

21.09.2016 9:17

Galavečer k 150. výročí povýšení Jablonce na město se koná v pátek 23. září v Městském divadle v Jablonci nad Nisou. V úvodu večera předá primátor města Petr Beitl padesáti sedmi jabloneckým osobnostem medaile GRATIAS TIBI AGO jako výraz poděkování za jejich práci pro město a podíl na veřejném životě.

Jablonec nad Nisou: Medaile jako poděkování předá primátor už tento pátek
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

V následném programu se představí zpěvačka Zuzana Stirská se svým souborem Fine Gospel Time. Jabloneckou kulturní scénu bude reprezentovat dětský pěvecký sbor Iuventus, Gaude!, který na závěr večera vystoupí společně se zpěváky Fine Gospel Time.

O nominacích na medaili Gratias Tibi Ago, což latinsky znamená Vzdávám Ti dík, děkuji Ti, rozhodovali zastupitelé v červnu letošního roku. „Naším úmyslem bylo využít letošní městská výročí a oslavy jako vhodnou příležitost vyjádřit poděkování Jablonečanům a jabloneckým firmám za jejich přínos pro život města Jablonec nad Nisou. Vyzvali jsme občany k zasílání nominací, velmi podrobně jsme se v rámci pracovní skupiny každou nominací zabývali a seznam jmen jsme předložili ke schválení zastupitelům,“ shrnuje proces primátor Beitl. Při posuzování nominací postupovala pracovní skupina podle pravidel schválených zastupiteli pro udělování nejvyššího městského ocenění Medaile Pro Meritis – za zásluhy.

Celkem se sešlo více než 100 nominací, komise z nich vybrala 59 jmen, jeden nominovaný ocenění odmítl z osobních důvodů. „V souladu s pravidly byli všichni nominovaní osloveni, zda s nominací své osoby na udělení poděkování souhlasí,“ dodává primátor. Z původních 58 osobností však medaili převezme jen 57 z nich. Josef Hrbotický, který měl medaili získat za dlouholetou práci ve školství a založení Vyšší odborné školy mezinárodního obchodu v Jablonci nad Nisou, bohužel v srpnu zemřel.

Originální medaile vznikla v rámci studentské soutěže Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy v Jablonci nad Nisou. Jejím autorem je student VOŠ Jakub Matouš, který medaili vytvořil zároveň jako svou absolventskou práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.