Jablonec nad Nisou: Nové parkování a komunikace zvýší atraktivitu tržnice

15.05.2017 6:29

V současné době prochází další etapou úprava plochy pro pořádání trhů, tzv. Ovocný trh, v sousedství jabloneckého autobusového nádraží. Dojde k jejímu vydláždění a vzniknou zde nová parkovací místa. Zlepší se tak podmínky pro samotné trhovce i nakupující. Navíc přibude podzemní kontejner na separovaný odpad. Hotovo by mělo být do konce prázdnin.

Jablonec nad Nisou: Nové parkování a komunikace zvýší atraktivitu tržnice
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

První etapa proběhla už v roce 2013. „Tehdy jsme plochu vydláždili. Nyní se zaměříme na dostavbu obslužné komunikace a parkovacích míst. Počítáme také s výstavbou dalších podzemních kontejnerů na separovaný odpad i s přístřešky pro kontejnery na odpad komunální,“ popisuje plánované práce na Ovocném trhu náměstek primátora pro rozvoj města Lukáš Pleticha. Letošní úpravy přijdou městskou pokladnu na více jak čtyři miliony korun.

Probíhající stavební práce nepřeruší konání trhů. „Pro parkování je možné využít parkoviště u kruhové křižovatky 5. května – Mostecká. Nutná obslužnost a zásobování tržnice budou zachované, je však třeba počítat s omezeními, která stavební práce přinášejí,“ upozorňuje Petr Mikulášek z oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

Letošní provoz na jablonecké tržnici na Ovocném trhu začal 28. března. „Tržiště momentálně funguje každé úterý, pátek a sobotu od 6 do zhruba 14 hodin, v nabídce je zejména ovoce, zelenina, květiny, sadba, koření a potravinářské výrobky. Čtvrteční textilní trhy nájemce už nepořádá,“ říká Lucie Holubová z Technických služeb Jablonec. Podle jejích slov trhovců oproti předešlým rokům ubylo. Důvodem je zřejmě fakt, že si zákazníci ještě zcela nezvykli na nové umístění trhu, ale hlavně nedostatečné parkování. To se po druhé etapě stavebních úprav změní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…