Jablonec nad Nisou: Objem financí městských dotačních programů se pro rok 2021 zvýšil

20.12.2020 11:17

Zastupitelé projednali dotační programy na podporu aktivit v oblasti sociální péče a zdravotnictví, výchovy a vzdělávání, kultury, sportu a tělovýchovy z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou pro rok 2021. Celkem je v nich letos alokováno přes 6 milionů korun.

Jablonec nad Nisou: Objem financí městských dotačních programů se pro rok 2021 zvýšil
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„U jednotlivých dotačních programů došlo k navýšení finančního objemu a přesunu finančních prostředků mezi nimi,“ říká náměstek pro oblast humanitní David Mánek.

Sport a tělovýchova

Dotační program na podporu celoroční činnosti v oblasti sportu a tělovýchovy z rozpočtu statutárního města se ze 2,2 mil. korun roku 2020 zvýšil na částku 3,2 mil. korun. „Komise pro sport a tělovýchovu doporučila nevyhlašovat dotační program na podporu sportovních akcí, zahrnout jejich pořádání do programu na podporu celoroční činnosti a o část finančních prostředků navýšit objem tohoto programu. Vzhledem k nízkému počtu žadatelů jsme návrh komise přijali, stejně jako návrh ponechat v rozpočtu odboru humanitního rezervu Covid-19 ve výši 300 tis. Kč k možné podpoře sportovních akcí,“ komentuje dotační program pro sport a tělovýchovu Mánek.

Kultura

Dotační program na podporu celoroční činnosti v oblasti kultury se z letošního milionu zvýšil pro rok 2021 na částku 1,8 mil. korun. Dotační program na podporu kulturních akcí nebo jejich cyklů byl v roce 2020 zrušený bez náhrady, pro rok 2021 se počítá se 700 tis. korunami.

Výchova a vzdělávání

Dotační program na podporu aktivit v oblasti výchovy a vzdělávání se z částky 200 tisíc rozdělené v roce 2020 pro rok 2021 zvýšil o 20 tis. korun.

Oblast sociální

Dotační program na podporu aktivit v oblasti sociální péče a zdravotnictví z rozpočtu města bude mít v roce 2021 k dispozici stejnou částku jako v roce 2020, tedy sto tisíc korun.

Požádat je možné do 10. února

Žádosti o dotace z jednotlivých oblastí se podávají na předepsaných formulářích, které jsou dostupné na webu města: www.mestojablonec.cz/cs/magistrat/dokumenty/formulare.html. „Originál podepsaný statutárním zástupcem musí být podán v období od 18. ledna do 10. února 2021 do 17.00 hodin osobně na informačního středisku magistrátu nebo jej lze poslat poštou v obálce viditelně označené názvem dotačního programu. Možná je také elektronická forma prostřednictvím datové schránky či e-mailem vždy se zaručeným elektronickým podpisem,“ popisuje postup, jak o dotaci požádat, Jiří Kubsch z oddělení kultury a sportu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

19:27 Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

V sobotu 8. června bude zahájen provoz sjezdové trasy pro horská kola u Goethovy vyhlídky v Karlovýc…