Jablonec nad Nisou: Olše nahradily topoly správně

26.11.2019 10:01

Obyvatelé ulice Letohradská doručili jabloneckým zastupitelům petici za obnovení topolové aleje. Ta byla vykácená kvůli zdravotnímu stavu stromů a nahradila ji nová výsadba.

Jablonec nad Nisou: Olše nahradily topoly správně
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Vykácených bylo celkem 35 topolů, z nichž 13 rostlo na pozemku SŽDC. Za vykácené stromy vysadil magistrát 24 dřevin nových. „Podle mých informací bylo odstranění aleje s ohledem na zdravotní stav topolů nezbytné, a to i vzhledem k blízkosti železniční trati, na níž je vlastník povinen zajistit bezpečnost. Ani nesouhlas občanů s kácením nezbavuje vlastníka, tedy město nebo správu železničních cest, odpovědnosti uložené zákonem, tedy zajištěním bezpečnosti a ochrany zdraví,“ říká primátor města Jiří Čeřovský.

„Vzhledem k tomu, že alej je velmi blízko železniční trati, nově se tu vysázely olše šedé, kultivar Aurea, který dorůstá menších rozměrů, dosáhne zhruba 8 – 10 metrů výšky, což byla jedna z podmínek SŽDC,“ informuje vedoucí oddělení správy veřejné zeleně Štěpánka Gaislerová. Jablonečtí radní proto vzali petici obyvatel z Letohradské na vědomí a potvrdili předchozí usnesení rady z října 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…