Jablonec nad Nisou: Poštovní dostane prozatímní povrch na zimu

04.11.2020 8:38

Stavební sezóna v Jablonci nad Nisou pomalu končí. Přesto je v jejím závěru plánovaných ještě několik nových uzavírek. Všechny by však do konce listopadu měly skončit.

Jablonec nad Nisou: Poštovní dostane prozatímní povrch na zimu
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Od 9. do 15. listopadu měla být zcela uzavřená ulice Poštovní od křižovatky s ulicí Budovatelů po křižovatku s ulicí Libereckou. Zcela uzavřená měla být také ulice Jehlářská, a to od vchodu do obchodu Billa přes křižovatku s ulicí Poštovní po chodník za divadlem. Důvodem uzavírek měla být pokládka finálního povrchu ulice. „Plán se však změnil. Pokládku finálního povrchu odkládáme na příští rok, přesto tento úsek ulice upravíme tak, aby umožnil bezproblémový provoz přes zimu,“ ujišťuje řidiče náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček.

Kdyby se totiž k pokládce finálního povrchu přistoupilo už v tomto čase, hrozilo by, že s ohledem na blížící se nepříznivé klimatické podmínky nebude možné docílit potřebnou kvalitu finální vrstvy. „Druhým důvodem je, že v této ulici se v souvislosti s rekonstrukcí jednotné kanalizace kopalo až do více jak pětimetrové hloubky, proto je z technologických důvodů rozumnější počkat s pokládkou finálního povrchu, aby se mohly projevit případné poklesy vozovky nad touto hluboko položenou sítí. Pokud se objeví, budou odstraněny ještě před pokládkou finálního povrchu,“ dodává Roubíček s tím, že ulice Poštovní bude ve stejném režimu provozu, na který jsou řidiči zvyklí z minulosti - tedy jednosměrná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

19:27 Hradec Králové: Blíží se rekonstrukce severních teras a Žižkových sadů

Severní terasy a Žižkovy sady v centru Hradce Králové jsou opět blíže celkové rekonstrukci. Radní na…