Jablonec nad Nisou: Prázdniny v některých školách patřily opravám

01.09.2020 14:51

Jablonecké školy a školky byly téměř půl roku zavřené. Nejprve je zavřel nouzový stav, po kterém následovala distanční výuka, aby děti byly chráněné před možnou nákazou.

Jablonec nad Nisou: Prázdniny v některých školách patřily opravám
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Pak nastaly letní prázdniny, během kterých v mnoha školách probíhala čilá stavební činnost. I když jsme rozpočet upravovali, na prázdninové opravy ve školkách a školách jsme vyhradili dva miliony korun,“ říká ekonomický náměstek Milan Kouřil.

Během prázdnin se opravovala ponejvíce sociální zařízení, topení, kanalizace, ploty apod. Nové sociální zařízení ve dvou patrech pavilonu A za 721 tis. korun tak má Mateřská škola v Tiché, kanalizační stoupačka se opravovala v MŠ Střelecká, kde jsou opravené také stěny, stropy a podlahy v učebně, v MŠ v Lovecké se opravilo topení. „Ve školce v Mechové jsme opravili plot, branky i vrata, přes léto se vyřešila havárie kanalizace v zahradě a před vstupem do kuchyně, opravit bylo třeba také vodovodní stoupačku v kuchyni,“ vysvětluje vedoucí oddělení správy nebytových prostor Václav Kotek.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí

Střecha spojovacího krčku se opravila ve školce Švédská, okna, podlahu a příčku v kuchyni má opravené školka ve Slunečné. „Ve škole v ulici Mozartova byly opravy rozsáhlejší. V budově družiny jsou nyní opravené učebny, kabinet a sociální zařízení v obou patrech, za které jsme zaplatili necelých 200 tis. korun. Opravou prošla také kanalizační stoupačka v kuchyni za 35 tisíc korun a rozvody elektroinstalace v učebnách,“ pokračuje Kotek.

Ve škole na Šumavě se opravovaly dvě kanalizační a vodovodní stoupačky, měnily se obklady a umyvadla, v Arbesově bylo třeba opravit chladící zařízení v mrazící komoře, stoupačku a podlahové vpusti ke kuchyni.

Opravy exteriéru škol se týkaly ZŠ Pasířská, kde byl rozbitý plot u tělocvičny a opravené jsou i klempířské prvky na technické budově. Ve škole v Rychnovské ulici se opravovala fasáda u hlavního vchodu včetně schodiště, nové jsou i elektrorozvody na školních chodbách. Vikýř se pyšní opravenými okny a střechou, ZŠ Liberecká speciální zase novým povrchem dvora za necelých 170 tis. korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: První ročník outdoorového závodu vyhrála ZŠ ze Štípy

7:37 Zlín: První ročník outdoorového závodu vyhrála ZŠ ze Štípy

Ve čtvrtek 23. května 2024 mohli vůbec poprvé změřit své fyzické i vědomostní síly žáci osmých roční…