Jablonec nad Nisou: První část cyklopruhů Palackého měla být již hotová

07.11.2022 19:53 | Tisková zpráva

I nadále pokračují dokončovací práce v ulici Palackého, kde je jeden jízdní pruh v části od světelné křižovatky k Hornímu náměstí zcela uzavřený.

Jablonec nad Nisou: První část cyklopruhů Palackého měla být již hotová
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Ve středu 26. října se tu začal pokládat finální asfaltový povrch, pracuje se na vodorovném dopravním značení. Stavební práce v ulici Palackého by měly trvat do konce listopadu. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33147 lidí

„Do konce října bude provoz v úseku od ulice U Rybníka po ulici Mánesovu řídit dočasná světelná signalizace, semafory na světelné křižovatce Palackého – Riegrova a U Přehrady jsou vypnuté proto, aby se u těch dočasných nehromadily vozy,“ vysvětluje Petr Mikulášek z oddělení přípravy a realizace investic. V tomto místě je třeba počítat se stavební činností do konce listopadu. Pokládku asfaltu pak završí ještě vodorovné dopravní značení.

Nad rámec plánovaných oprav a pokládek finálního povrchu se pracovalo v těchto dnech také v ulici Korejská. „Jakmile techniku na stavbě jednou máme, je třeba ji co nejvíce využít. Proto se odstranil starý a narušený povrch v Korejské ulici, a to od křižovatky s ulicí Máchovou po hotel Na Baště. Kromě nového asfaltu tu pak bude nový přechod pro chodce včetně vydlážděného chodníku před hotelem,“ popisuje aktuální situaci Pavel Sluka, vedoucí oddělení přípravy a realizace investic jabloneckého magistrátu.

Veřejnost se také diví, proč stále nefunguje poptávkový semafor v ulici Palackého poblíž křižovatky s ulicí U Kostela. „Je zde přechod, který využívají hlavně školáci, navštěvující ZŠ Mozartova,“ namítají Jablonečané.

Vedení radnice si je tohoto nedostatku vědomé, avšak vina není na jeho straně. Semafory nejsou v provozu kvůli požadavku Dopravního inspektorátu Policie ČR v Jablonci nad Nisou spustit semafory až v okamžiku, kdy bude vodorovné značení kompletní. Tím se však doba stavby prodlužuje, zhotovitel se dostává s realizací do prodlení a město mu pak vyměřuje penále za každý den, neboť část od sídla hasičů po křižovatku Palackého x U Přehrady měla být hotová 16. září.

V současné chvíli se dokončuje vodorovné značení - červené pruhy s piktogramy pro cyklisty a přechod pro chodce u křižovatky Palackého x U Kostela, kde je třeba přeznačit směrové pruhy, umístit stop čáry a dokončit také přechod poblíž křižovatky Palackého x Čelakovského. „Realizaci značení očekáváme v nejbližších dnech s ohledem na klimatické podmínky,“ dodává Mikulášek. Naopak druhá část projektu cyklopruhů vedoucí od světelné křižovatky po Horní náměstí pokračuje zatím dle harmonogramu.

Projekt je spoulufinancován z EU z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) a je v souladu s Integrovaným plánem rozvoje území (IPRÚ) Liberec – Jablonec nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…