Jablonec nad Nisou: Revitalizace tepelné soustavy jde podle plánu

03.07.2015 6:30

Náměstek primátora Miloš Vele se v úterý 1. července zúčastnil kontrolního dne na I. etapě revitalizace soustavy centrálního zásobování teplem. Stavební práce na přeměně stávajících výměníků na blokové kotelny a výkopové práce při pokládkách teplovodního a plynového potrubí intenzívně probíhají již měsíc v pěti lokalitách v Jablonci nad Nisou.

Jablonec nad Nisou: Revitalizace tepelné soustavy jde podle plánu
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Náměstí v Jablonci

Převzetím teplárny a zahájením procesu modernizace a revitalizace teplárenské soustavy Jablonec ukazuje možnou cestu ostatním městům, která se potýkají s problémy s centrálním zásobováním teplem a teplou vodou. „Stavební práce běží zcela podle harmonogramu, příští týden již budeme montovat první nové kotle a v říjnu by měli být již odběratelé přepojeni na nové zdroje,“ okomentoval průběh prací Miloš Vele, náměstek pro ekonomiku města a předseda představenstva Jablonecké energetické v jedné osobě. Zdroj Z4 v ulici Březová bude dokončen nejdříve. Od října bude teplem a teplou vodou zásobovat nejen sídliště Šumava, ale i věžáky v Jabloneckých Pasekách, pasecký domov důchodců, Městskou halu a Plavecký bazén.

V současné době probíhají výkopy a pokládky potrubí v ulici Čelakovského, U Hřiště a Mozartova a také v oblasti výměníku v ulici Mechová směrem k přechodu pro chodce v ulici Palackého. „Využíváme moderní technologii tzv. předizolovaného potrubí, které bylo na míru vyrobeno právě pro jablonecký terén,“ vysvětluje Petr Roubíček, ředitel Jablonecké energetické. „Potrubí je vybaveno signalizačními vodiči, které jsou schopny přesně lokalizovat problematická místa, a zabrání tak rozsáhlým výkopům.“ Ty nemají zásadní vliv na dopravu ve městě, nejsou plánovány žádné uzavírky, dochází pouze k částečným dopravním omezením.

Aktuální informace o případných odstávkách vody či výkopových pracích, které by mohly mít vliv například na parkování v konkrétních ulicích, najdete ZDE.

Harmonogram výstavby decentralizovaných kotelen:

I. etapa

05-10/2015

Březová, Mechová, B. Němcové, J. Hory, B. Němcové (dům s pečovatelskou službou), U Přehrady

II. etapa

05-10/2016
Liberecká, Lipová, MŠ Pasířská, Budovatelů, TJ Sokol, Hokejový stadion, Mírové nám., Komenského, Plynární, Průmyslová, Jablonex, Želivského, Tovární, Dr. Randy, Saskova, Mánesova

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…