Jablonec nad Nisou: Rozšíření tzv. „bezalkoholových zón“

22.11.2017 12:15

Jablonečtí zastupitelé schválili rozšíření veřejných prostranství, na nichž se nesmí konzumovat alkoholické nápoje. Oblasti jsou vyjmenovány v příloze vyhlášky o zákazu konzumace alkoholických nápojů č. 4/2010.

Jablonec nad Nisou: Rozšíření tzv. „bezalkoholových zón“
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Zastupitelé v říjnu letošního roku projednávali dopis podepsaný 120 občany města, kteří si stěžovali na sníženou životní úroveň a pocit bezpečí v lokalitě Sadová – Nová Pasířská a U Balvanu kvůli skupinám podnapilých lidí, kteří jim i jejich dětem znepříjemňují život. Na základě této a dalších stížností schválili zastupitelé na svém listopadovém zasedání rozšíření přílohy k obecně závazné vyhlášce o zákazu konzumace alkoholických nápojů OZV č.4/2010 na veřejném prostranství o další tři oblasti:

  • prostor ohraničený ulicemi Nová Pasířská, Vodní, Havlíčkova, Nádražní, Sadová, Pražská a U Balvanu
  • prostor ohraničený ulicemi Na Vršku a Liberecká
  • prostor ohraničený ulicemi Liberecká, Budovatelů a Lípová

Ve všech těchto oblastech si místní stěžují na shlukování různých skupin obyvatel, které popíjejí alkohol, což doprovázejí hlasitým a vulgárním projevem a přilehlou zeleň využívají jako toalety. „Na základě stížností obyvatel jsme prověřili možnosti řešení situace a zvolili rozšíření tzv. bezalkoholových zón ve vyhlášce. Městská policie se důsledně zaměří na vymáhání dodržování vyhlášky v těchto i dalších lokalitách. Bohužel jinak, než represí tyto lidi pravděpodobně nevychováme,“ konstatuje primátor Petr Beitl.

Příloha č. 1 vyhlášky tak nově místo 25 obsahuje 28 oblastí. Nová, resp. rozšířená vyhláška č. 9/2017, která nahrazuje OZV č. 4/2010 začne platit po nabytí právní moci, tj. 5. 12. 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.