Jablonec nad Nisou: Šikovné ruce načich dědečků a babiček

02.10.2014 13:51

Týden seniorů v Jablonci je již tradičně spojený s výstavou „Šikovné ruce našich dědečků a babiček“, kterou letos slavnostně zahájil primátor města Petr Beitl v úterý 30. září v 10 hodin. Přehlídka umu nejstarší jablonecké generace potrvá až do konce Týdne seniorů, tedy do neděle 5. října.

Jablonec nad Nisou: Šikovné ruce načich dědečků a babiček
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Náměstí v Jablonci

Vystavena je široká škála výrobků od obrazů až po háčkované vánoční ozdoby a každý exponát lze bez nadsázky označit za umělecké dílo. Slavnostní atmosféru svým vystoupením dokreslil zbrusu nový seniorský pěvecký sbor Izerína, jenž svoji vitalitu přenesl i do žil sedícího obecenstva.

Souběžně s výstavou probíhala v prostorách Eurocentra akce „Pojďme žít zdravě“, při které si mohli návštěvníci nechat změřit tlak, dozvědět se něco o zdravém životním stylu a u pracovníků Českého červeného kříže nalezli odpovědi na své dotazy. O tom, že Týden seniorů má v Jablonci již dlouholetou tradici, svědčí početná účast jak vystavovatelů, tak samotných návštěvníků. „Těší mě, že v Jablonci žijí aktivní senioři. Svědčí o tom nejen dnešní účast, ale i například turisticky laděný Jablonecký škrpál, který mě překvapil svou oblibou dříve narozených. Ať se Týden seniorů vydaří“, popřál všem primátor Petr Beitl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…