Jablonec nad Nisou: Stavba v Želivského ulici začne v pondělí 25. srpna

24.08.2014 9:30

Během víkendu 22. – 24. srpna bude zcela uzavřená ulice Želivského od ulice Maxe Švabinského po ulici Ivana Olbrachta, protože zde JE, a.s., bude opravovat parovodní kanál. Od pondělí 25. srpna je třeba počítat s částečnou uzavírkou ulice Želivského kvůli rozsáhlé rekonstrukci komunikace. Práce by měly probíhat do konce listopadu, uzavírky se budou měnit, proto je třeba, aby řidiči pozorně sledovali dopravní značení.

Jablonec nad Nisou: Stavba v Želivského ulici začne v pondělí 25. srpna
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Podle projektu projde ulice Želivského (silnice III/29024) rozsáhlou rekonstrukcí od okružní křižovatky ulic Rýnovická, Tovární, Ladova a Harrachovská až po křižovatku s ulicí Československé armády, což je úsek dlouhý 1,3 km.  Investorem této části je Liberecký kraj, který na rekonstrukci získal dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod - předpokládaná výše dotace je 100 % uznatelných nákladů.

„Součástí akce bude osazení pravostranné obruby a uličních vpustí pro optimalizaci odvodu povrchových a dešťových vod do dešťové kanalizace. Součástí návrhu je kompletní obnova vodorovného dopravního značení v plastu a zároveň kompletní výměna svislého dopravního značení,“ říká tisková mluvčí KÚ LK Markéta Dědková.

„Jablonec nad Nisou se na opravě podílí výstavbou jednostranného chodníku s povrchem ze zámkové dlažby podél prodejny automobilů FICS od zastávky MHD po křižovatku s ulicí Československé armády,“ říká náměstek primátora Petr Vobořil, který má na starosti rozvoj města.

Stavba chodníku a úpravy vpustí začnou v pondělí 25. srpna, probíhat budou po třicetimetrových úsecích bez vyloučení dopravy, která bude omezená částečnými uzavírkami trvajícími předběžně do 31. října. „V průběhu stavby se může operativně měnit dopravní značení a případně vylučovat část dopravy. Žádáme proto řidiče o trpělivost a  zvýšenou pozornost věnovanou dopravnímu značení,“ říká Marie Košťáková z dopravního a silničního oddělení jabloneckého magistrátu.

Vysoutěžená hodnota akce:

 

celková hodnota zakázky

10.580.232 Kč bez DPH

SO 101 Komunikace, investor Liberecký kraj  

9.231.081 Kč bez DPH

SO 101 Chodník, investor statutární město Jablonec nad Nisou

1.349.151 Kč bez DPH

 

Na základě výběrového řízení bude stavbu realizovat společnost SWIETELSKY stavební s.r.o., odštěpný závod Dopravní stavby STŘED, Sokolovská 192/79, 186 00 Praha 8.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…