Jablonec nad Nisou: U vrkoslavické studánky se kácí

14.03.2022 11:07 | Tisková zpráva

Podél ulice Vrkoslavická v Jablonci nad Nisou se v průběhu března bude kácet lesní porost. Důvodem je oprava zastaralé kanalizace, kterou má v plánu Severočeská vodárenská společnost, a. s. (SVS), i pozdější zachování ochranného pásma kolem kanalizace.

Jablonec nad Nisou: U vrkoslavické studánky se kácí
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Kanalizace prochází městským lesním pozemkem a je v havarijním stavu. Proto společnost SVS přistoupila k její rekonstrukci. Nyní je vše v přípravné fázi, podrobnosti sdělíme veřejnosti včas,“ říká Mario Böhme, mluvčí SVS, a. s. A právě kvůli stavbě je třeba odtěžit lesní porost v rozsahu cca 5 000 m2.

„Kanalizace vede od ulice Rádelská podél vodoteče, okolo studánky a směřuje do ulice Vrkoslavická, v místech s křižovatkou s ulicí v Zátiší. Po ukončení prací musí zůstat ochranné pásmo v šířce pěti metrů v celé délce nové kanalizace, proto nebude vykácený pozemek znovu zalesněný,“ říká lesní hospodář jabloneckého magistrátu Michal Šarbort.

„V blízkosti rekonstruované kanalizace je oblíbená lesní studánka v ulici Vrkoslavická, kam přichází Jablonečané pro vodu. V souvislosti s těžbou dřeva je žádáme, aby v průběhu kácení do lesa nevstupovali a po ukončeném kácení byli vysoce opatrní,“ dodává Šarbort.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Nové herní prvky pro děti na sportovišti u řeky

22:28 Žatec: Nové herní prvky pro děti na sportovišti u řeky

Na veřejném sportovišti vedle městského koupaliště byly nainstalovány nové herní prvky pro děti.