Jablonec nad Nisou: Už čtyři objekty v památkové zóně získají dotaci

23.10.2016 8:33

Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2016 schválili zastupitelé letos v dubnu. Od 1. června pak oddělení dotací zahájilo příjem žádostí, na rok 2016 bylo ve Fondu na zlepšení úrovně bydlení alokováno 750 tisíc korun. Celkem město schválilo už čtyři žádosti.

Jablonec nad Nisou: Už čtyři objekty v památkové zóně získají dotaci
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Hned v červnu zastupitelé odsouhlasili jednu žádost, v září pak další dvě. Tentokrát jednali o žádosti na opravu fasády domu v Jiráskově ulici. Každá ze schválených žádostí získala shodnou podporu ve výši 100 tisíc korun,“ konstatoval náměstek Lukáš Pleticha.

Program je určený pouze pro majitele objektů nacházejících se v městské památkové zóně, které nejsou kulturní památkou, proto nemohou žádat o dotace z Ministerstva kultury, ale žádosti předkládají na oddělení dotací jabloneckého magistrátu, a to až do konce října. Pro rok 2016 je alokováno 750 tisíc korun, přičemž je možné žádat o 50% dotaci, maximálně však 100 tis. Kč na jeden rodinný či bytový dům.

Neinvestiční dotace je poskytována na úhradu nákladů spojených se zachováním a obnovou autentických prvků a konstrukcí - na opravu střechy, výměnu oken, obnovu fasády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…