Jablonec nad Nisou nabízí dvojnásobek na objekty v památkové zóně

03.04.2017 17:06

Majitelé objektů, které nejsou nemovitými kulturními památkami, ale nacházejí se v městské památkové zóně, mohou letos opět žádat o dotaci z městského rozpočtu. V Programu obnovy městské památkové zóny pro rok 2017 je pro tento účel alokovaná oproti loňsku dvojnásobná částka, 1,5 milionu korun.

Jablonec nad Nisou nabízí dvojnásobek na objekty v památkové zóně
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Oprávněný žadatel může žádat o neinvestiční dotaci 50 % z celkových nákladů, maximálně však 100 tisíc korun na jeden rodinný či bytový dům,“ vysvětluje Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací, které žádosti administruje a zároveň vysvětluje, na co všechno je možné dotaci žádat: „Dotace je poskytována na úhradu nákladů spojených se zachováním a obnovou autentických prvků a konstrukcí na opravu střechy, výměnu oken, obnovu fasády. Fyzická realizace projektu musí být ukončena nejpozději do konce října 2018.

Žádosti o dotace z Programu pro rok 2017 přijímá oddělení dotací jabloneckého magistrátu od 2. května do 31. října 2017. Program byl zveřejněn po březnovém zastupitelstvu města na úřední desce města, veškeré podklady pro žadatele jsou k dispozici zde: Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou.

Jednotlivé žádosti schvaluje zastupitelstvo města. Schválená dotace se po dokončení a řádném vyúčtování vyplácí zpětně.

V roce 2016 bylo z Programu obnovy městské památkové péče zastupitelstvem schváleno 10 žádostí o dotaci v celkové výši 750 tis. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…