Jablonec nad Nisou podporuje pět služeb Naděje

22.05.2018 10:48

Nezisková organizace Naděje poskytuje v Jablonci nad Nisou pět sociálních služeb - nízkoprahové denní centrum, noclehárnu, azylový dům, terénní program pro osoby bez přístřeší a terénní program pro lidi ohrožené sociálním vyloučením.

Jablonec nad Nisou podporuje pět služeb Naděje
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Služby statutární město každý rok finančně podporuje v rámci Dotačního programu na podporu registrovaných sociálních služeb dle zákona o sociálních službách. V roce 2018 Jablonec přispěl 1,5 milionu korun, což je o 33 % více než v roce 2017.

Zastupitelé posuzovali závěrečnou zprávu a výši příspěvků, na podrobnosti se dotazovali oblastní ředitelky Naděje Mileny Havrdové.

Většinu svých služeb nezisková společnost poskytuje v Azylovém domě Naděje v ulici Za Plynárnou, který město v roce 2015 zrekonstruovalo za téměř 20 milionů korun s přispěním dotace z ROP Regionu soudržnosti Severovýchod. Naděje se sem přestěhovala na Vánoce 2015 z nevyhovujících prostor v Podhorské ulici, které obývala od roku 1998.

V nové budově disponuje 25 lůžky v noclehárně, dvaceti v azylovém bydlení a deseti lůžky krizového bydlení. V mrazivém období nabízí navíc místo pro dalších dvacet klientů a ještě tzv. horké židle. „To jsou židle v nízkoprahovém denním centru, kde klient zdarma může přečkat studenou noc a tím si možná zachránit život,“ vysvětluje oblastní ředitelka Milena Havrdová. Klienti se v azylovém domě mohou vykoupat, najíst se a vyprat prádlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…