Jablonec připravil další svoz velkoobjemového odpadu

14.04.2020 19:10

Na velikonoční víkend objednal Jablonec u společnosti SKS mimořádný svoz odpadu. Celkem se ho svezlo mimo běžné termíny téměř 15 tun. Ve čtvrtek 16. dubna se v jednotlivých lokalitách objeví kontejnery na objemný odpad. Náklady za mimořádné svozy se odhadují zhruba na částku 240 tis. korun.

Jablonec připravil další svoz velkoobjemového odpadu
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Celkem bylo svezeno 190 kontejnerů, což je přesně 14,96 tun,“ konstatuje vedoucí oddělení správy místního hospodářství Kamila Skřítková s tím, že pracovníci SKS nakládali také odpad odložený před nádobami. Za tento mimořádný svoz město zaplatí zhruba 70 tisíc korun.

V průběhu soboty tak pracovníci SKS vyvezli ze sídliště Mšeno navíc 70 kontejnerů, ze Šumavy 19 a v Jabloneckých Pasekách to bylo deset kontejnerů. Z ulic Na Vršku, Liberecká, Lípová, Polní, Stavbařů, Na Roli, Hřbitovní a Žitná jich svezli 30, z Jizerské, Rýnovické a P. Bezruče deset, z Vlaštovčí, Horské a Lesní šest, z Malé Janovské a Na Úbočí devět, z Nové Pasířské, Havlíčkovy, Sadové a Budovatelů 21 kontejnerů a z Horní Proseče bylo odvezeno navíc 15 kontejnerů odpadu. 

Na čtvrtek 16. dubna plánuje město přistavit velkoobjemové kontejnery. „Přistavené budou ve čtvrtek kolem 13 hodiny, svážet je budeme v pátek ráno,“ sděluje Skřítková. Náklady za velkoobjemový svoz se odhadují na 170 tis. korun.

Od úterý 14. dubna je v běžném provozu také sběrný dvůr na Proseči. „Ten se za přísných hygienických opatření otevřel už v sobotu 11. 4. od 9 do 13 hodin a zájem obyvatel byl standardní,“ přidává Kamila Skřítková s tím, že situace se razantně změnila v úterý 14. dubna, kdy od začátku pracovní doby stála před dvorem fronta vozů. Odpad sem totiž mohou ukládat jak fyzické, tak právnické osoby. Překladiště na Proseči je otevřené v pondělí, středu a pátek 7-11 a 11:30-14:30 hodin, v úterý a čtvrtek 7-11, 11:30 – 17:30 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin. Přijímá velkoobjemový, směsný, komunální, tříděný a nebezpečný odpad, stavební sutě, výkopovou zeminu, odpad ze zeleně, jedlé oleje a tuky.

Otevřená jsou také sběrná místa v ulicích Želivského (pondělí-pátek 9- 12, 12:30-17 a sobota 9-13 hodin), kam mohou Jablonečané odevzdávat velkoobjemový odpad, bioodpad ze zahrad, jedlé oleje a tuky, ale i nebezpečný odpad (pouze obaly od barev atd.), a Belgické (pondělí-neděle 8-18 hodin), které přijímá velkoobjemový a nebezpečný odpad, bioodpad, elektrozařízení, pneumatiky, papír, jedlé oleje a tuky.

Stanoviště velkoobjemových kontejnerů 16. 4.:

1. Antala Staška (nad přejezdem)
2. B.Němcové (naproti domu č. 30)
3. 1. máje x Hluboká
4. J.Hory (u parkoviště)
5. Mládí (pod Policií)
6. F.L.Čelakovského x U Hřiště
7. Mšenská (u č. 26 na parkovišti)
8. U Zahrádek x Vedlejší
9. Na Úbočí (u domu č. 17)
10. Polní (u garáží)
11. Na Roli x Polní
12. Stará Osada
13. Na Kopci x Panenská
14. Na Výšině (u garáží)
15. Nová Pasířská x U Balvanu
16. Pivovarská (u kontejnerů)
17. Pod Hájem (u kontejnerů)
18. U Zastávky
19. Vysoká (u pošty)
20. Zlatá (u hřiště)
21. Erbenova (u domu č. 17)
22. Na Vršku (u domu č. 16)
23. Vrchlického sady

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

16:31 Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

Na zlepšené možnosti cestování se mohou těšit občané od 9. června, kdy bude zprovozněna nová železni…