Jablonečané se dočkali další opravené cesty

12.10.2016 13:02

Z vyšlapané zkratky k bazénu spojující ulice Pod Skalkou a Svatopluka Čecha se stala parková cesta. Její úpravu si vyžádali občané města, kteří pěšinu často využívali. Úprava vyšla městský rozpočet na 400 tisíc korun.

Jablonečané se dočkali další opravené cesty
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Došlo k rozšíření stávající pěšiny na dva metry, cesta má mlatovou úpravu se žulovou přídlažbou a odvodnění,“ popisuje Martin Černý ze správy komunikací jabloneckého magistrátu.  Celková délka cesty je 118 metrů a kromě její úpravy došlo i k úpravě okolní zeleně, vytrhaly se pařezy a odstranily nálety. „Na jaře ještě plánujeme výsadbu na doplnění veřejné zeleně, aby byl celý prostor kulturnější,“ říká Štěpánka Gaislerová z odd. veřejné zeleně. Na jarní měsíce je také naplánovaná instalace pěti sloupů veřejného osvětlení.

O zkulturnění cesty žádali Jablonečané prostřednictvím webové aplikace otázky a odpovědi na www.mestojablonec.cz, prosba zazněla na setkání s občany a jako tip na úpravu se zkratka k bazénu objevila i v mobilní aplikaci Lepší místo, kterou jablonecká radnice využívá od května loňského roku (2015). „O spokojenosti občanů s provedenou úpravou cesty svědčí i pochvalný komentář právě na aplikaci Lepší místo,“ usmívá se primátor Petr Beitl. Průběh tipu, který byl původně označen jako neřešitelný a později zdárně dokončen, lze sledovat zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…