Jablonečanům pomáhají dotace z městského rozpočtu

28.11.2016 18:30

Město nabízí svým občanům dva dotační programy, které jim pomáhají zvýšit komfort svého bydlení. Jeden přispívá na rekonstrukce historických domů, druhý na výstavbu technické infrastruktury.

Jablonečanům pomáhají dotace z městského rozpočtu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Dvě dotace na opravy domů z Programu obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou získali další dva žadatelé. Na žulový obklad získal majitel domu na Mírovém náměstí dotaci 35 tisíc korun, stotisícový příspěvek majitel domu v Soukenné ulici použije na výměnu střechy a střešních oken. 

Program je určený pouze pro majitele objektů v městské památkové zóně, které nejsou kulturní památkou, a proto není možné žádat o dotace z Ministerstva kultury. Alokace pro rok 2016 byla 750 tis. Kč, přičemž bylo možné žádat o 50% dotaci, maximálně však o 100 tis. Kč na jeden rodinný či bytový dům.
„Dosud byly schválené čtyři žádosti, z nichž každá požadovala maximální částku 100 tisíc korun. Šlo o výměnu oken, opravu části objektu nebo fasády,“ říká náměstek primátora Lukáš Pleticha.

V Programu podpory výstavby technické infrastruktury schválili radní i zastupitelé na svých listopadových jednáních celkem sedm žádosti o dotaci, a to na vybudování tří domovních čistíren odpadních vod a čtyř kanalizačních přípojek v celkové výši 398 tisíc korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…