Jan Urbach: Františkův propadák v Tbilisi

03.10.2016 14:39

Na setkání s papežem Františkem přišly na fotbalový stadion v Tbilisi jen tři tisíce lidí. Kapacita je přitom 27 tisíc míst. „Milované malé gruzínské stádo,“ oslovil papež v homilii své věrné. Navzdory očekávání nedorazili představitelé pravoslavné církve, která je v Gruzii s osmdesáti procenty věřících zcela dominantní.

Jan Urbach: Františkův propadák v Tbilisi
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: papež František

Papež se setkal v jednom z kostelů v Tbilisi s 250 katolickými duchovními. Tady prohlásil, že „probíhá světová válka“, která má za cíl „zničit manželství“. Nepřítelem manželství je podle něho „teorie gender“.

Manželství se podle Františka ničí nikoli zbraní, ale ideologií: ničí ho ideologická kolonizace. Té je třeba se podle jeho slov bránit. „Je třeba dělat všechno, aby manželství bylo uchráněno,“ řekl a podtrhl, že je to velký úkol pro katolické společenství. Návštěva papeže Františka v Gruzii byla provázena i drobnejšími protesty. Na transparentech byl nazýván "arci heretikem" a sdělováno mu, že není v Gruzii vítán.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…