Jeseník: Základní škola otevře třídu pro děti s odkladem povinné školní docházky

19.04.2020 7:35

Od školního roku 2020/2021 otevře ZŠ Jeseník v případě naplnění přípravnou třídu. Půjde o ojedinělou spádovou nabídku v rámci okresu.

Jeseník: Základní škola otevře třídu pro děti s odkladem povinné školní docházky
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Třída bude určena dětem s odkladem povinné školní docházky, u nichž bude mít za cíl vyrovnat jejich vývoj a vybavit je pro školu potřebnými dovednostmi a návyky (zaměří se na cílený a systematický rozvoj řeči, grafomotoriky, zrakového a sluchového vnímání, pozornosti a pracovního chování). Dětem by měla zajistit snadnější začlenění do vyučovacího procesu v první třídě a předcházet případným budoucím školním neúspěchům.

Do přípravné třídy budou přijímány děti na základě žádosti rodičů a přiloženého doporučení školského poradenského zařízení (pedagogicko-psychologické poradny nebo speciálně pedagogického centra). O přijetí dítěte do přípravné třídy rozhodne ředitel školy.

Přípravná třída bude zřízena na pracovišti Boženy Němcové. Tuto třídu lze zřídit, pokud se v ní bude vzdělávat alespoň 10 dětí (maximální počet je 15 dětí). Docházka dítěte do přípravné třídy je bezplatná.

Žádosti o přijetí do přípravné třídy, formuláře a další informace najdete ZDE. Případné další dotazy zodpovíme na telefonním čísle 724 391 270.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…