Jičín: Lodžie je zastávkou na Cestě valdštejnských architektů

10.10.2017 19:32

Rada města Jičína schválila podání žádosti do programu česko-polské přeshraniční spolupráce INTERREG V. – A na projekt Cesta valdštejnských architektů. Zároveň radní vzali na vědomí pojetí stavebních úprav a změny užívání dvora Valdštejnské lodžie, zpracované architektem města Ing. arch. Radkem Jiránkem.

Jičín: Lodžie je zastávkou na Cestě valdštejnských architektů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Česko – polský projekt Cesta valdštejnských architektů má za cíl získat finance na opravu části Valdštejnské lodžie a tím podpořit cestovní ruch. Projekt chce zachytit architektonickou stopu valdštejnských architektů a poukázat na velký vliv Albrechta z Valdštejna v historických oblastech, které jsou prozatím nedostatečně zmapovány. Záměr se tedy netýká pouze Jičína a Valdštejnské lodžie, nýbrž i Valdštejnského paláce v Praze, Humprechtu v Sobotce, zámku v Náchodě a polských zámků Gorsanow a Klodsko. Cenové náklady jsou rozloženy do roku 2021 a jsou vypočítány na cca 700 000 eur.

Ing. arch. Radek Jiránek byl již dříve pověřen vypracováním dokumentace na úpravy a změnu v užívání dvora ve Valdštejnské lodžii. Dokumentace předpokládá vestavbu společenského sálu se zázemím pro diváky a účinkující a zpevnění venkovních ploch. Byla projednána v rámci pracovní skupiny Valdštejnská lodžie. Náklady jsou odhadovány na 15,5 milionu Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…