Jičín: Město vyžaduje pokutu od zhotovitele prací na MěÚ v ulici 17. listopadu

14.11.2017 10:02

Rada města schválila několik dohod týkající se problematické zakázky Realizace úspor veřejné administrativní budovy – opakované řízení.

Jičín: Město vyžaduje pokutu od zhotovitele prací na MěÚ v ulici 17. listopadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jde o dodatek ke smlouvě o dílo číslo 13, který obsahuje změnové listy díla a podmínky města pro převzetí díla (zádržné, řešení vadně provedeného chodníku, prodloužení záruky na chodníky apod.). Dále jde o uplatnění smluvní pokuty za prodlení s termínem plnění části díla „vstupní schodiště do objektu B“ a dále také o dohodu o změně závazku mezi městem Jičín a společností Miras – stavitelství a sanace s.r.o., která posouvá termín dokončení díla na 30. listopadu 2017.

Zhotovitel, tedy společnost Miras – stavitelství a sanace s.r.o., je tímto vyzván k uhrazení pokuty ve výši 520 tisíc Kč do 5 dnů po nabytí účinnosti dohody. Do doby, než k uhrazení dojde, nebude zhotovitel vystavovat faktury za další prováděné stavební práce.

Práce na zateplení budovy „Aris“ provází problémy a průtahy. Zhotovitel v řadě ohledů dle názoru města nedodává kvalitní práci. RM na svém 101. jednání schválila dohodu o změně závazku, posouvající termín dokončení do 15. listopadu 2017, zhotovitel ovšem tuto dohodu odmítl uzavřít, protože kromě odkladu lhůty požadoval schválení jím dodaných změnových listů díla, jež však byly ve významném rozporu s dřívějším ujednáním mezi jím a městem. Místo toho, aby zhotovitel tedy uzavřel tuto dohodu, vyzval město Jičín dne 11. října 2017 k převzetí díla. Dne 17. října 2017 byla tato výzva zástupci Jičína odmítnuta, protože dílo bylo nedokončené. Firma následně pokračovala ve stavebních pracích, probíhaly i kontrolní dny a také pokračovala intenzivní jednání obou stran. Dne 3. listopadu 2017 starosta JUDr. Jan Malý obdržel e-mail od jednatele společnosti s výzvou k přípravě smluvních dokumentů s tím, že pokud nebudou neprodleně uzavřeny dle předchozích dohod, práce budou zastaveny. Dne 6. listopadu 2017 tedy město předložilo zhotoviteli tři dohody popsané výše.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…