Jičín: Městská policie bude koordinovat výkon trestu obecně prospěšných prací

07.08.2017 13:49

Rada města města schválila žádost Probační a mediační služby Jičín o výkonu trestu obecně prospěšných prací. Probační a mediační služba realizuje již od roku 2001 ve spolupráci s městem výkon trestu obecně prospěšných prací, a to především v Technických službách města Jičín, dále ve vybraných případech při Sociálních službách města Jičín a v K - Klubu.

Jičín: Městská policie bude koordinovat výkon trestu obecně prospěšných prací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Vzhledem k velmi nízké nezaměstnanosti v ČR je však nyní běžné, že i občané ve výkonu trestu mají řádné zaměstnání, čímž dochází ke kolizi pracovních dob. Probační a mediační služba proto navrhla, zda by výkon trestu obecně prospěšných prací bylo možné koordinovat během víkendových dnů. Podobný model se osvědčil například v Mladé Boleslavi.

Činnost těchto pracovníků bude spadat pod Městskou policii Jičín. Výkon trestu obecně prospěšných prací o víkendech by se týkal pouze občanů Jičína, kteří jsou řádně zaměstnaní a nemají možnost vykonat tento trest jinak. Městská policie Jičín by měla vždy možnost volby, zda odsouzenému umožní nebo neumožní výkon trestu.

Víkendový výkon obecně prospěšných prací se podle odhadu Probační a mediační služby Jičín bude týkat maximálně 5 osob ročně do maximálního počtu 1000 hodin ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…