Jičín: Na rok 2020 je plánována výměna tobogánu a přístupového schodiště

20.11.2019 9:15 | Zprávy

Rada města schválila zpracovatele zadávací dokumentace na výměnu tobogánu v jičínském Aqua centru. Smlouvu uzavře s firmou Bazény a wellness s.r.o. z Prahy, která sestavila i předběžnou studii.

Jičín: Na rok 2020 je plánována výměna tobogánu a přístupového schodiště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Výměna tobogánu je totiž netradiční akcí, která je vzhledem ke stáří současné atrakce již nutná. Město proto připravuje podmínky, aby se stavební práce mohly uskutečnit v roce 2020. Firma zadávací dokumentaci vytvoří za 412 tisíc Kč. S ohledem na rozsah prací a značnou specifičnost zakázky lze považovat tuto cenovou nabídku za obvyklou a adekvátní. Na základě zadávací dokumentace bude vypsána veřejná zakázka na zhotovitele prací.

Tobogán je ve špatném technickém stavu a vřetenové schodiště na tom není lépe. Obojí musí být vyměněno. V zimních měsících dochází k mísení venkovního chladného vzduchu s mikroklimatem bazénu, což je hlavně u dojezdu pocitově nepříjemné, nehledě na tepelné ztráty. Proto je zvažována alespoň částečně zateplená varianta. Na konstrukcích tobogánu a schodiště je patrná koroze, je však nutné dodat, že atrakce má platnou atestaci, je bezpečná a prozatím nebude uzavřena. Tobogán byl instalován v roce 1999 v rámci modernizace Aqua centra.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: V Rožnově vzniká dětské hřiště s workoutem

7:37 České Budějovice: V Rožnově vzniká dětské hřiště s workoutem

V nejjižnějším cípu Budějovic, v Rožnovské ulici, začalo v těchto dnech vznikat nové dětské hřiště s…