Jičín: Novostavba venkovních šaten bude mít lepší technické řešení konstrukce

29.11.2016 20:48

RM schválila dodatek č. 2 ke smlouvě na akci "Novostavba objektu centrálního provozního zázemí v Jičínském sportovním areálu". Dodatkem se cena navyšuje o 486 tis. Kč bez DPH, a to z důvodu víceprací.

Jičín: Novostavba venkovních šaten bude mít lepší technické řešení konstrukce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Během stavby vyvstala totiž nutnost provedení některých prací, které nebyly zahrnuty v SOD, nicméně bez jejich provedení nelze pokračovat v realizaci další výstavby uvedeného objektu. Jedná se zejména o práce související s úpravou základových konstrukcí z důvodu jiných základových podmínek, než předpokládal projekt (větší mocnost nesoudržných vrstev) a úprav projektu vynucených úpravou nosného ocelového skeletu budovy.

Dále došlo k nápravě některých nedostatků projektu (nedostatečné vyztužení opěrných zdí, ztužení základových konstrukcí z důvodů zachycení horizontálních sil od opěrných zdí v násypu, chybějící položky na zemní práce v rozpočtu).

Provedeny byly také úpravy ocelové konstrukce vynucené nevyhovujícím řešením statiky v původní PD, v rámci nichž došlo k optimalizaci jednotlivých prvků ocelové konstrukce, a to jak ze statického, tak i požárně-bezpečnostního řešení. Dále došlo k úpravě zavětrování objektu a zesílení stropních konstrukcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…