Jičín: Plán udržitelné městské mobility zpracuje společnost CityTraffic

20.01.2024 16:29 | Tisková zpráva

Rada schválila vítěze veřejné zakázky na vypracování Plánu udržitelné městské mobility – „Jičínem“. Plán zpracuje společnost CityTraffic s.r.o. za 2 150 170 Kč včetně DPH.

Jičín: Plán udržitelné městské mobility zpracuje společnost CityTraffic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Půjde o zásadní strategický dokument pro rozvoj dopravy, podmínek pro chodce i cyklisty a provozu v našem městě. Komplexní dokument Plán udržitelné městské mobility bude hotový do 30. září 2025.

Po Plánu udržitelné městské mobility je značná poptávka. Jednotliví občané, firmy a spolky pravidelně předkládají požadavky, které se dílčím způsobem týkají mobility, ať už jde o požadavky cyklistů, motoristů, chodců, podnikatelů, sportovců či jednoduše občanů různých zájmů a věkových skupin.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26586 lidí

Jedním ze základních principů výroby Plánu udržitelné městské mobility bude zapojení veřejnosti. Budou použity různé formy participace. Dalším podstatným principem je důraz na udržitelnost navržených řešení mobility. Důležitými principy budou jasná vize, měřitelné cíle a v neposlední řadě přehled finančních nákladů a přínosů.

Společnost CityTraffic zpracuje plán ve třech fázích. První fáze spočívá v přípravě a vypracování analýzy, která definuje celé řešené území, nastaví organizační a koordinační kroky včetně zapojení občanů a zabývá se sběrem dat z dopravy a místního stavu mobility. Řešené území není pouze Jičín, plán mobility se bude zabývat také napojením našeho města na okolní prostředí a infrastrukturu.

V druhé fázi vznikne samotná strategická část, kdy společnost CityTraffic detailněji rozpracuje výstupy z analýzy. V této fázi bude třeba pro zpracování Plánu vyhledat měřitelné a specifické cíle v návaznosti na vládní Koncepci městské a aktivní mobility. Výstupem z této fáze bude dokument Strategie mobility, který bude předložen Zastupitelstvu města ke schválení.

V třetí fázi vznikne samotný Plán udržitelné městské mobility – „Jičínem“. Firma CityTraffic na základě výstupů z analýzy a strategické části zformuluje seznam opatření (akční plán) a sestaví časový harmonogram, přehled nákladů i možnosti financování. Dokument včetně kladného stanoviska SEA bude předložen Zastupitelstvu města Jičína ke schválení. Poté zhotovitel předá městu Jičín zpracovanou brožuru, která bez technických detailů představí Plán udržitelné městské mobility veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

7:17 Litoměřice: Nefunkční čerpalo vytáhli ze studny na Mírovém náměstí hasiči

Profesionální hasiči z litoměřické stanice a pracovníci technických služeb města vytáhli nefunkční č…