Jičín: Pro ulici Čs. armády bude zpracován projekt na snížení hluku

25.07.2017 7:38

V rámci zpracování projektové dokumentace pro územní řízení na lokalitu Kasárna Jičín uplatnila Okresní hygienická stanice Kr. kraje, pracoviště Jičín, požadavek na řešení nárůstu hluku v prostoru přístupové komunikace k nově připravované lokalitě, v ulici Československé armády.

Jičín: Pro ulici Čs. armády bude zpracován projekt na snížení hluku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jedná se o část u místní nemocnice. Tento požadavek nebyl vznesen poprvé, řešením již byla kruhová křižovatka či rekonstrukce ulice Bolzanova. Nyní byl proveden výpočet hluku, který prokázal překročení hygienických limitů.

Řešením je rekonstrukce stávající silnice, kdy stávající dlažební kostky nahradí tzv. tichý asfalt. Rada města tedy schválila vypracování projektové dokumentace společností Valbek, která projektuje i lokalitu kasáren. Cena dokumentu bude 173 000 Kč s DPH a hotov má být začátkem listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…