Jičín: Projekt startovacích bytů u technických služeb bude oživen

30.11.2016 13:59

Město Jičín nechalo v roce 2010 vyprojektovat výstavbu dvou bytových domů v ul. Textilní.

Jičín: Projekt startovacích bytů u technických služeb bude oživen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jeden objekt měl sloužit jako dům na půli cesty, v druhém měly být umístěny startovací byty, přičemž by zde mohlo být až 90 bytů. Aby bylo možné na objekty získat stavební povolení a následně je realizovat, bylo nutné rozšířit distribuční síť v předmětné lokalitě. Z toho důvodu byly mezi městem Jičín a společností ČEZ Distribuce, a. s. (dále jen ČEZ) uzavřeny smlouvy o smlouvě budoucí na oba dva objekty.

ČEZ pak nechal zpracovat projektovou dokumentaci na rozšíření distribuční soustavy. Projekt ale doposud nebyl realizován a vydaná stavební povolení a územní rozhodnutí již nejsou platná. Místostarosta Ing. Jiřička byl proto pověřen jednáním s ČEZ s cílem domluvit aktualizaci projektové dokumentace a zajistit nové stavební povolení.

Následně by byly uzavřeny nové smlouvy s prodloužením termínu dokončení do 30. 6. 2018 a zároveň by město Jičín uhradilo společnosti ČEZ náklady spojené se zajištěním nového stavebního povolení na nutné rozšíření sítě NN ve výši 50 tis. Kč bez DPH. V případě této dohody by se pak aktualizovala i další stavební povolení, či případně i další dokumentace, aby se projekt mohl kdykoliv v budoucnu realizovat. Projekt by byl realizován za podmínky získání dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …