Jičín: Rada rozhodla, zakázku má získat firma, zaměstnávající handicapované

04.09.2017 14:31

Rada měata revokovala své dřívější usnesení z 2. srpna 2017 o vypsání veřejné zakázky na pronájem multifunkčních zařízení pro MěÚ Jičín. V zadávacích podmínkách totiž došlo k zásadní změně. Nově obsahují požadavek, aby firma, ucházející se o zakázku, zaměstnávala alespoň z 50 procent osoby se zdravotním postižením.

Jičín: Rada rozhodla, zakázku má získat firma, zaměstnávající handicapované
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Vedení města k tomuto kroku přistoupilo, protože daná zakázka je vhodná pro náhradní plnění. Veřejná správa má totiž povinnost zaměstnávat osoby se zdravotním postižením, a pokud nesplňuje kvóty, musí zajistit náhradní plnění ve formě odvodu hotovosti.

Zadávací podmínky pro zmíněnou veřejnou zakázku proto obsahují i bod o tom, že vysoutěžený dodavatel, zaměstnávající osoby s hendikepem, zajistí za město toto náhradní plnění, a to ve výši 150 tisíc Kč pro rok 2017.

Vlastním předmětem zakázky je pronájem 16 kusů barevných kopírovacích a tiskových zařízení formátu A3. Délka pronájmu bude 48 měsíců. Předpokládaná cena investice je 1 milion Kč bez DPH a začátek pronájmu by měl být v průběhu podzimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…