Jičín: Rekonstrukci budovy městského úřadu stále provázejí problémy

18.05.2017 15:11

Rada schválila další, již 9. dodatek ke smlouvě se společností Miras – stavitelství a sanace s.r.o. Po úspěšném vyřešení ceny a termínu zhotovení nového schodiště předložila firma městu cenovou nabídku související s provedením záporového pažení okolo objektu "A".

Jičín: Rekonstrukci budovy městského úřadu stále provázejí problémy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zde je nyní vykopána jáma kvůli nutnému provedení izolací objektu. Zjistilo se ale jiné složení zeminy, než předpokládal projekt a je nutné provést tzv. záporové pažení, z důvodu blízkosti frekventované komunikace v ul. Ruská a 17. listopadu. Toto pažení vč. výkopových prací bude stát cca 945 tis. Kč bez DPH. V rámci dodatku je zároveň upraven termín dokončení těchto prací do 15. 8. 2017. Termín na zhotovení schodiště je ponechán do 30. 5. 2017.

Odbor investic upozornil, že pokud nedojde k výrazné změně přístupu zhotovitele k provádění stavebních prací, tak je vysoké riziko, že smluvní termíny nebudou ze strany zhotovitele dodrženy. Město má totiž na zateplení objektu přislíbenu dotaci a termín odevzdání díla musí být nejdéle do poloviny srpna, aby nebyla dotace ohrožena.

S firmou jsou vedena dlouhosáhlá jednání, která bohužel nejsou jednoduchá, a firma s městem dostatečně nespolupracuje. Při započetí prací dojde k dalším výkopům kolem budovy, které zřejmě zasáhnou částečně i do vozovky. Tudíž dojde nejspíše i k úpravě provozu na křižovatce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…