Jičín: Sociální služby zakoupí automobil pro přepravu imobilních občanů

04.11.2018 20:06

Rada města schválila použití finančních prostředků z investičního fondu Sociálních služeb města Jičína na nákup automobilu.

Jičín: Sociální služby zakoupí automobil pro přepravu imobilních občanů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

O poskytnutí peněz sociálním službám RM rozhodla již při svém 128. jednání dne 22. srpna, kdy do fondu alokovala 1 milion Kč právě na nákup automobilu pro přepravu imobilních občanů. Následně byla vypsána veřejná zakázka. Na základě výsledků byla vybrána nejnižší cenová nabídka, a sice od firmy AUTOSTYL a.s. z Trutnova ve výši 685 tisíc Kč včetně DPH. Půjde o speciálně upravené osmimístné vozidlo značky Toyota.

Ze zbývajících prostředků v investičním fondu sociální služby pořídí elektrický vakový zvedák s váhou do domova pro seniory a sprchové lůžko do pečovatelské služby. Vakový zvedák je univerzální, takže ho lze využívat pro pomoc při přesunu všech uživatelů, kteří dopomoc potřebují. Sprchové lůžko v pečovatelské službě umožní poskytnout osobní hygienu špatně pohyblivým občanům. Bude umístěno v domě s pečovatelskou službou v ulici Přátelství (tzv. Kachlák). Vakový zvedák a sprchové lůžko budou pořízeny na základě dodaných cenových nabídek, kdy v obou případech byla vybrána nejnižší cena.

Automobil, vakový zvedák a sprchové lůžko jsou nezbytné pro udržení standardu poskytovaných sociálních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Sladovna otevře novou zážitkovou výstavu Království včel a bylin

16:29 Písek: Sladovna otevře novou zážitkovou výstavu Království včel a bylin

Písecká Sladovna připravila novou zážitkovou výstavu, nazvanou Království včel a bylin. Její slavnos…