Jičín: Termín dokončení prací na budově úřadu se opět posouvá

02.10.2017 21:17

Termín dokončení prací na Městského úřadu Jičín v ulici 17. listopadu se opět posouvá; město řeší varianty, jak bude postupovat v případě nesplnění lhůty.

Jičín: Termín dokončení prací na budově úřadu se opět posouvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Na budově městského úřadu v ulici 17. listopadu probíhá projekt zateplení a realizace úspor. Dokončení stavby bylo několikrát posunuto a dodavatel stavby, firma Miras – stavitelství a sanace s.r.o., nesplnil ani termín 30. září 2017, stanovený dodatkem č. 12 ke smlouvě o dílo.

Rada města při 100. zasedání schválila dodatek č. 13, který posouvá termín dodání prací do 13. října 2017. Dodatek se týká výkopových prací a rozebírání pískovcových konstrukcí v souvislosti s prováděním záchranného archeologického výzkumu. Dále se týká úpravy množství a typu zásypového materiálu v souvislosti se stanoviskem hydrologa zhotovitele a také zazdívky otvorů ve stávajícím zdivu objektu, které je nutné provést před realizací hydroizolačních opatření a tepelné izolace.

Při 99. zasedání rada uložila městskému úřadu, aby vypracoval varianty, jak by bylo možné postupovat, pokud dodavatel termín 30. září nestihne. Protože poslední, 100. zasedání se uskutečnilo ještě před tímto termínem a protože termín byl ještě posunut, rada zatím žádnou z variant nevybrala. Varianty se zabývají tím, zda dílo převzít a pokusit se zkolaudovat z důvodu čerpání dotace, nebo nepřevzít a po firmě vymáhat pokuty (za prodlení, za vadnost). Případně je předložena i varianta počítající s odstoupením od smlouvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …