Jičín: Veletrh v Masarykově divadle - maják pro ty, kteří váhají

22.10.2017 20:10

V pátek a v sobotu obsadili Masarykovo divadlo vyslanci středních škol a významných zaměstnavatelů v našem regionu. Chtěli každému mladému člověku pomoci s volbou vzdělání či práce.

Jičín: Veletrh v Masarykově divadle - maják pro ty, kteří váhají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Prezentace středních škol a zaměstnavatelů se v Jičíně konala potřetí a rozhodně ji měl navštívit každý osmák a deváťák. Veletrh však měl co nabídnout každému - třeba i tomu, kdo přemýšlí o životní změně.

Organizátory byly Královéhradecký kraj a Krajská hospodářská komora KHK, partnerem akce Úřad práce ČR a záštitu poskytli královéhradecký hejtman PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D., a jičínský starosta JUDr. Jan Malý, který při pátečním zahájení pronesl pár slov. Zmínil, že velká výzva čeká nejen končící žáky základních škol, ale i na samotné střední školy, neboť společnost právě zažívá takzvanou revoluci 4.0, tedy průmyslovou revoluci taženou všeprostupující digitalizací. Poskytovatelé vzdělání a potažmo celá společnost se musí přizpůsobit.

Letošního ročníku se zúčastnilo úctyhodných 71 vystavovatelů z řad vzdělávacích institutů a firem. Svou srdeční záležitost si jistě našel každý, protože výběr je pestrý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…