Jičín: Za Billou vyroste nový bytový dům

16.05.2016 19:38

RM vzala na vědomí informaci, týkající se prodeje parcel za obchodním domem Billa, které byly prodány v roce 2004 za účelem výstavby bytového domu. V souvislosti se zahájením výstavby víceúčelového domu se 60 byty, jehož součástí je prodejna Billa, se totiž množí dotazy na vedení měst, týkající se povolení a budoucího rozsahu výstavby.

Jičín: Za Billou vyroste nový bytový dům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V roce 2004 došlo k uzavření kupní smlouvy a smlouvy o zřízení předkupního práva mezi městem Jičín a společností Treinvest s.r.o, jejímž předmětem byly stpč. 3261 a ppč. 1135/20 v k. ú. Jičín za účelem výstavby objektu víceúčelového bytového domu. Ve smlouvě bylo sjednáno předkupní právo do roku 2005 a další podmínky - nezatížení pozemku do zahájení výstavby, získání stavebního povolení, zahájení výstavby v rozsahu prvního nadzemního podlaží. Poté kupující požádal o vydání územního rozhodnutí.

Na základě dodatků č. 1 a 2 byly prodlouženy některé termíny pro splnění nastavených podmínek tj. prodloužen termín pro zahájení výstavby do 31.12.2012. Kupující získal stavební povolení v roce 2010 a část objektu (dnes prodejnu Billy) zkolaudoval v roce 2011 a tím splnil podmínky stanovené pro převod. V průběhu této doby došlo ještě ke zřízení věcného břemene ohledně vybudování parkoviště na pozemku města a dále byly vydány souhlasy na strpění jednotlivých sítí, uzavřeny smlouvy na rozšíření parkovacího pruhu a byla provedena směna parcel u prodejny.

V roce 2010 také došlo ke změně územního rozhodnutí, kterým došlo k některým změnám. V rámci tohoto povolení bylo změněno původní rozhodnutí v rozsahu: přístavba bytového domu, stavební úpravy pro prodejnu Billa, přípojka kanalizace, vody, NN, přípojka slaboproudu, zpevněné plochy (předmětem výstavby je vznik 66 bytů). Následovalo vydání stavebního povolení prostřednictvím autorizovaného inspektora dle stavebního zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…