Jičín: Zastupitelé budou rozhodovat o dalším postupu při koupi nákladové nádraží

11.01.2017 9:17

RM odložila rozhodnutí o financování kolejových úprav nákladového nádraží v Jičíně.

Jičín: Zastupitelé budou rozhodovat o dalším postupu při koupi nákladové nádraží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V letošním rozpočtu by se město podílelo 2,5 miliony a v roce příštím dalšími zhruba 20 miliony. Starosta města byl pověřen jednáním s Českými drahami a o dalším posunu v záměru bude rozhodovat lednové zastupitelstvo. Město má totiž nyní platné stavební povolení na snesení kolejí do srpna 2017 a pokusí se vyjednat případně další posun termínu.

Jinak bude muset zastupitelstvo rozhodnout co nejdříve, a to vzhledem k tomu, že musí ČD naplánovat výluky na trati a zkušební provoz stavby. Vyjednávat se bude také o koupi dalšího pozemku, a to prostranství přímo před vlakovým nádražím. To by město chtělo přikoupit kvůli plánovanému přesunu části autobusového nádraží. Zde by totiž měla vzniknout plocha pro parkování autobusů a nástupní plocha pro cestující přestupující z vlaku.

Město má s Českými drahami a SŽDC sjednánu z března 2013 Smlouvu o uzavření budoucí kupní smlouvy na nemovitosti – nákladové nádraží. Předmětem budoucí koupě jsou pozemky o výměře cca 12 400 m². Město v roce 2013 koupilo již budovy za 2 150 000 Kč a nyní má dokoupit pozemky za 320 Kč za 1m². Jednou z podmínek je ale před samotnou koupí snesení současné infrastruktury – kolejiště. To bude odhadem stát 18,5 milionu Kč bez DPH, protože se do ceny promítla i kontaminace podloží ropnými látkami. Smlouva o koupi platí do 31. 12. 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…