Jičín a Turnov o víkendu pohostí Český pohár mužů v hokejbalu

23.08.2017 12:13

Město Jičín oficiálně zaštítí turnaj v hokejbalu. Český pohár mužů, který je druhou nejvýznamnější soutěží v tomto sportu v České republice, se uskuteční na jičínském zimním stadionu o víkendu 26. a 27. srpna 2017. Jičín a Turnov si rozdělí utkání v základních skupinách, zápasy playoff včetně finále se kompletně odehrají v Jičíně. Veřejnost je srdečně zvána.

Jičín a Turnov o víkendu pohostí Český pohár mužů v hokejbalu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Do východních Čech přicestují týmy z celé České republiky. V Jičíně se v základních skupinách utkají SK Hokejbal Letohrad, SK Sudoměřice, SHC Opava, SK Jihlava, SK Kelti 2008 a Svítkov Stars Pardubice. Mužstev bude celkem dvanáct. Slavnostní zahájení je plánováno na sobotu 26. srpna přibližně v 9 hodin. Druhý místostarosta města Jičín Ing. Jan Jiřička turnaj uvede vhozením zahajovací buly. Následují zápasy v základních skupinách. Po každém z nich bude oceněn nejlepší hráč, který se mimo jiné může těšit na drobnou pozornost ze strany Jičína jako hostitele. Neděle 27. srpna bude ve znamení playoff s tím, že organizátoři začátek finále plánují na 16.45.

„Očekávám vyrovnané boje, přestože se utkají týmy ze tří úrovní, tedy z extraligy, první ligy a druhé ligy. K celkové atmosféře přispějí i zvolené stadiony v Jičíně a Turnově, se kterými máme zkušenosti a u kterých víme, že mají skvělé pořadatelské zázemí,“ řekl Ing. Milan Hušek, místopředseda Českomoravského svazu hokejbalu. Dodal, že letošní ročník se koná v netradičním termínu. Obvyklý červen nahradil závěr srpna, tedy období těsně před zahájením nového soutěžního ročníku 2017-18. Účastníkům tak slouží jako poslední prověrka výkonnosti před boji o mistrovský titul.

V roce 2015 se v Jičíně uskutečnilo mistrovství České republiky žen a jsou to tedy pořadatelské zkušenosti spojené s kvalitním zázemím, co pořadatele přivedlo na myšlenku, aby se letošní klání odehrálo právě zde. Český pohár samotný je v různých podobách pořádán od roku 2009, letos jde tudíž o osmý ročník. Loni se uskutečnil ve dvou halách Budvar arény v Českých Budějovicích, celkovým vítězem se stal HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…