Jičín pokračuje ve své účasti ve Sdružení Český ráj a Geopark Český ráj

07.03.2023 10:01 | Tisková zpráva

Město Jičín má zástupce ve správní radě Sdružení Český ráj a v organizaci Geopark Český ráj. RM navrhuje, aby město v těchto organizacích zastupovala místostarosta Mgr. Alena Stillerová, která má mimo jiné v gesci cestovní ruch. O věci rozhodne Zastupitelstvo města, veřejné zasedání se koná ve středu 15. března.

Jičín pokračuje ve své účasti ve Sdružení Český ráj a Geopark Český ráj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Sdružení Český ráj je dobrovolná zájmová organizace právnických osob ve zdejší krajinné oblasti, která představuje významnou turistickou destinaci. Působnost sdružení zahrnuje zejména území okolo měst a obcí Jičín, Sobotka, Dolní Bousov, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Sychrov, Hodkovice, Železný Brod, Semily a Lomnice nad Popelkou.

Geopark Český ráj se zabývá geologickými, paleontologickými a archeologickými úkazy v našem regionu. Český ráj má status globálního geoparku a je zapsán v seznamu UNESCO. Jako jediný na území České republiky. Rozkládá se na pomezí tří geologicky odlišným území, a proto je mimořádně rozmanitý co do geologické morfologie, fauny a flóry. Oblast je také proslulá velmi starým osídlením, což dokládá řada archeologických nálezů i množství historických kulturních památek. Celková rozloha geoparku je 833 km2 a organizace má za cíl šířit povědomí o tomto fenoménu světového významu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…