Jičín se opět chystá ucházet o dotace na obnovu památek

19.11.2017 8:38

Zastupitelstvo města na doporučení rady schválilo seznam akcí v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón pro rok 2018. Jičín má zřízenu pracovní skupinu, která navrhla soupis rekonstrukcí památek pro zařazení do prvního kola tohoto dotačního programu.

Jičín se opět chystá ucházet o dotace na obnovu památek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Soupis obsahuje Valdštejnský zámek, konkrétně opravu oken a obnovu střech a krovů, dále opravu grotty („umělé jeskyně“) ve Valdštejnské lodžii, opravu stropních konstrukcí a výměnu okenních rámů v budovách na Valdštejnově náměstí, stavební úpravy západní části přízemí jezuitské koleje, výměnu oken na náměstí Svobody, opravu střechy a krovů v ulici Smiřických č. p. 108 a výměnu střešní krytiny v ulici Lindnerova č. p. 13.

Objekty jsou buď ve vlastnictví města, nebo fyzických osob. V součtu by se náklady pohybovaly okolo 51,5 milionu Kč, s financováním by samozřejmě pomohly dotace z daného programu. „Je obzvláště potěšující, že v seznamu jsou letos zastoupeny i nemovitosti vlastněné soukromými osobami. Město takovou iniciativu jičínských občanů vítá,“ uvedl místostarosta Mgr. Petr Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…