Jihlava: Boží závěr prázdnin na Božím Food Festu!

01.09.2022 9:15 | Tisková zpráva

Ulice Matky Boží se v závěru prázdnin proměnila v promenádu chutí. Uskutečnil se zde Boží Food Fest plný tradičního i exotického jídla a pití. Z podchodu Brány Matky Boží hrála hudba a z nedaleného Masarykova náměstí byl z plážového kurtu slyšet pískot píšťalky rozhodčího mistrovství České republiky.

Jihlava: Boží závěr prázdnin na Božím Food Festu!
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Dlouhé stoly plné jídla, široké úsměvy kuchařů za pulty pestrobarevných stánků a směs lákavých vůní různých původů. To byl Boží Food Fest v ulici Matky Boží, kterou příspěvková organizace města Brána Jihlavy nechala vyvrcholit letošní léto v centru města. Navázala tím na minulé ročníky, kdy se podobnou akcí nazvanou Léto s degustem ukončovalo prázdninové Léto s gustem.

K dobrému jídlo patří i hudba a večerní tancování. O to se postarala oblíbená kapela Zatrestband pod vedením kováře z Třeště Petra Píši. Jejich swingové rytmy nenechaly v klidu jediné boky, ať holčičí nebo klučičí a provizorní dřevěné pódium na Masarykově náměstí tak bylo obklopeno tanečníky ze všech stran. Ještě před nimi vystoupila kapela Poor Majety, a to na unikátním místě – hned v průchodu pod Bránou Matky Boží, tedy v čele stejnojmenné ulice a celého food festu.

Pořadatelem byla Brána Jihlavy, která letos převzala pořádání většiny kulturních akcí od odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu. „Hned při Kapřím dni bylo jasné, že mají skvělé nápady a umí využít skrytých míst se silným potenciálem. Určitě je to pro ně letos náročné – se vším se seznamují za pochodu, a ještě pod bedlivým dozorem veřejnosti, přesto to podle účasti a ohlasů zvládají skvěle a jejich akce jsou příjemným osvěžením. Přijďte ještě 17. září do Modety na jejich Kutil fest,“ pozvala primátorka města Karolína Koubová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…